vineri, 6 ianuarie 2012

La rascruce de vanturi.

   Buna! Vreau sa va vorbesc despre o carte pe care am citit-o de curand. Aceasta se numeste ,,La rascruce de vanturi'' si este scrisa de Emily Brontë. Desi am auzit foarte multe persoane cum ca acest roman ar fi foarte interesant, mie nu mi s-a parut. A fost frumos si doar atat. Bine,asta este doar parerea mea, fiecare persoana are dreptul de a-si spune parerea.

   Cele doua personaje principale, Catherine si Heathcliff desi sunt indragostiti unul de celalalt, ei nu isi traiesc povestea de iubire.
    Heathcliff,care,cu timpul ajunge sa fie un personaj ,,rau’’, este adoptat de familia Earnshaw si este indragostit de fiica acestora, Catherine. Cei doi se indragostesc,insa,mai tarziu, Catherine se casatoreste cu Edgar Linton, cu care are si un copil, pe Cathy iar dupa nastere, aceasta moare.
    Distrus, Heathcliff fuge, iar cand se intoarce, apare ca detinatorul unei averi foarte mari si vine ca sa se razbune. Se casatoreste cu sora lui Edgar Linton, Isabella, cu care are si un copil, pe Linton. Sotia lui moare iar pe Linton il foloseste pentru a-i provoca suferinta lui Cathy .
    In final, Heathcliff moare iar Cathy si Linton se casatoresc.

    Si, ca orice roman de succes, s-a facut si un film bazat pe actiunea acestei carti.
    Voi ce parere aveti despre aceast roman?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu